Om oss - Transportföretag i Skaraborg

Joby Hova AB

Åkeriet ligger beläget på familjegården i Hova, norra Skaraborg. Här finns kontor tillsammans med verkstad och fungerar som utgångspunkt för alla lastbilar.

Ett annat ben i verksamheten är vår import av benmjöl från norska Biosirk AS, från dem köper vi benmjöl som vi sedan importerar till Ekoväx i Hova. Ekoväx förädlar sedan produkten och säljer det sedan som pelleterad gödning till kravbönder.

Joby Hova omsätter drygt 90 miljoner kronor och har ett 20 tal anställda utspridda på försäljning, trafikledning, ekonomi och chaufförer.

På gården finns även bolaget Joby Brunnsborrning AB som drivs av Christian, är du nyfiken på vatten och energibrunnar så finner du mer information här: jobybrunnsborrning.se

Joby Hova

1960-talet

Grundandet av Joby Hova

Företaget bildades redan på 60-talet av Bengt Joby, som i huvudsak ägnade sig åt handel med hö mellan Sverige och Norge. Allt eftersom tiden gick utvecklades detta till en åkeriverksamhet och under åren har företaget vuxit sig allt större.

Joby Hova

1980-talet

Ingemar tar över företaget

På 80-talet togs företaget över av Bengts son Ingemar och det var i samma veva som dagens Joby Hova AB bildades. Ingemar har under årens lopp utvecklat förtaget till vad det är idag – ett stabilt åkeri med egen logistikavdelning med ett 10-tal egna lastbilar i trafik och lika många inlejda fordon. Under åren har Ingemar byggt upp ett brett kontaktnät och engagerat sig starkt i åkerinäringen.

2023

Tredje generationen tar över

2023 genomgick Ingemar en stor operation och lämnade över stafettpinnen till tredje generationen. Idag drivs den dagliga verksamheten av Ingemars son Christian och hans fru Linn, men Ingemar finns med i bakgrunden som ägare och mentor.

Kontakta Oss

Hur Kan Vi Hjälpa Dig?

Om du har frågor om våra transport- och logistiktjänster eller behöver hjälp med att planera din nästa försändelse mellan Sverige och Norge, tveka inte att kontakta oss.

Joby Hova AB | Telefon: +46 506-30 470 | E-mail: info@jobyhova.com